Marc van der Sterren
Sinds de jaren negentig doen ook coöperaties mee aan de consolidatieslag. Janssen moest daar aan wennen, erkent hij. Nu lacht hij erom: ‘Dan belde ik Dick Kroot op en zei: “Je komt mijn gebied binnen”. “Hoezo?” vroeg Dick dan. “Staat er ergens een hek?”’

Waar het wringt bij coöperaties…

Twee coöperaties in het zuiden van het land die de laatste jaren succesvol een fusie hebben afgerond, stuurden dit voorjaar hun directeur weg. De berichten in de media waren vrijwel identiek. Jan Janssen van Vitelia werd geschorst wegens onenigheid over ‘hoe de coöperatie naar de toekomst toe moet worden bestuurd’. Dick Kroot moest weg bij Voergroep Zuid wegens een verschil van mening ‘over de toekomstige strategie’.

Jan Janssen ziet de toekomst in de sector zonnig in, mits bedrijven blijven inspelen op de veranderingen in de markt en de wereld.Kroot heeft een internationale carrière bij grote bedrijven en multinationals achter zich, Janssen is juist verknocht aan de regio en heeft zich in Oirlo opgewerkt tot directeur. Verder is hun gelijkenis treffend. Janssen en Kroot. Beide bouwden een carrière op in de mengvoerwereld. Mannen van vooraan in de vijftig met natuurlijk overwicht.

 

Een reactie plaatsen