Marc van der Sterren
De traditionele energieleveranciers behoren tot het vorige tijdperk. Nieuwe, duurzame, kleinschalige initiatieven zoals Pure Energie kunnen veel goedkoper energie produceren. Een interview met directeur Alfons Wispels.

Waarom ook u voor duurzame elektriciteit moet kiezen

‘Vier op een rij!’ de directeur van Pure Energie jubelt want zijn bedrijf is voor de vierde keer uitverkozen tot groenste energieleverancier door Consumentenbond, Natuur & Milieu, WNF, HIVOS, WISE en Greenpeace. Alfons Wispels is trots op het behaalde resultaat. Hij is trots op zijn bedrijf, maar ook op de sector. Want groene energie streeft de traditionele grijze stroom voorbij.

Groene stroom is nu al goedkoper dan grijze, vertelt hij. Stroom uit een kolencentrale kost 2,5 tot 3 cent per kWh. Inclusief milieuheffingen en overheadkosten kom je aan 12 tot 15 cent, rekent hij voor. ‘Wij produceren stroom voor 8 cent.’